10 najważniejszych historii antyrakowych z 2019 r

(Natural News): Niewiele chorób powoduje tyle samo strachu i cierpienia co rak. Zmiany stylu życia, takie jak regularne ćwiczenia, utrzymywanie zdrowej wagi, nie palenie tytoniu i jedzenie odpowiednich pokarmów, mogą znacznie przyczynić się do zapobiegania rakowi. Ale ludzka natura jest tym, czym jest, wielu z nas nie dokonuje tych zmian, dopóki nie jest za późno i już zdiagnozowano nam poważną chorobę.

Niemniej jednak nigdy nie jest za późno na dokonanie właściwych wyborów, aby dać sobie najlepszą szansę na pokonanie raka.

Spójrzmy na niektóre z artykułów Natural News opublikowanych w tym roku, w których opisano naturalne sposoby walki z rakiem i zapobiegania mu.

Zaskakujący środek zapobiegający rakowi

Badanie opublikowane w American Journal of Clinical Nutrition wykazało, że osoby ze Szwajcarii i Włochów, które włączyły do ​​swojej diety dużo cebuli i czosnku, znacznie zmniejszyły ryzyko raka. Naukowcy ustalili, że im więcej osób spożywa cebulę i czosnek, tym mniejsze są szanse na raka .

Olej CBD zmniejsza guza starszego mężczyzny o połowę…

81-letni mężczyzna ze zdiagnozowanym rakiem płuc postanowił unikać konwencjonalnych metod leczenia, takich jak chemioterapia i radioterapia, i zamiast tego zaczął codziennie przyjmować olej konopny. Po zaledwie trzech miesiącach zdjęcia rentgenowskie wykazały, że jego guz skurczył się aż o 50 procent .
Coraz więcej badaczy bada jego właściwości niszczenia raka

Ponieważ rosnąca liczba pacjentów z rakiem decyduje się na uniknięcie konwencjonalnego leczenia raka i z powodzeniem decyduje się na stosowanie oleju z konopi indyjskich, badacze medycyny zaczęli poświęcać więcej czasu na badanie jego potencjału . Już teraz badania wykazały, że kanabidiol, element konopi indyjskich, atakuje nieprawidłowo działające sygnały komunikacyjne w komórkach rakowych. Uważa się, że skorygowanie tych sygnałów spowoduje śmierć komórek rakowych zamiast replikacji.


Czy w twoim ogrodzie rośnie starożytna roślina zwalczająca raka?

Mniszek lekarski jest postrzegany przez wielu jako chwast, a ogrodnicy rutynowo wyciągają je lub koszą nad nimi. Badania wykazały, że ekstrakt z mniszka lekarskiego zabija komórki raka czerniaka, trzustki i jelita grubego w badaniach laboratoryjnych. Rozpoczęto badanie kliniczne fazy 1 z udziałem ludzi i naukowcy mają nadzieję, że mniszek lekarski może okazać się potężną bronią przeciw rakowi.

Seler może zatrzymać raka piersi

Naukowcy z University of Missouri odkryli, że flawonoid w selerze zwany luteoliną może zarówno zmniejszać tworzenie naczyń krwionośnych, które zasilają komórki rakowe, jak i zapobiegać przerzutom (rozwój wtórnego raka w innych miejscach w ciele).

Czarna kawa zmniejsza ryzyko raka prostaty

Według National Cancer Institute regularne picie czarnej kawy zmniejsza ryzyko raka prostaty u mężczyzn. Czarna kawa zawiera również substancje, o których wiadomo, że zmniejszają ryzyko wystąpienia różnych nowotworów, w tym raka wątroby, jelita grubego, piersi, odbytnicy i odbytu.

Witamina D zwiększa wskaźnik przeżycia raka o ponad 50 procent

Metaanaliza opublikowana w czasopiśmie Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism zbadała 25 badań z udziałem ponad 17 000 pacjentów z rakiem i wykazała, że ​​osoby z kilkoma różnymi nowotworami miały znacznie niższe wskaźniki śmiertelności, gdy miały optymalne poziomy witaminy D w surowicy . Osoby z najwyższym poziomem witaminy D miały o 52 procent mniejsze ryzyko śmierci na chłoniaka, o 45 procent mniejsze ryzyko śmierci z powodu raka jelita grubego i o 37 procent mniejsze ryzyko śmierci z powodu raka piersi.

Badanie pokazuje, że orzechy włoskie optymalizują zdolność organizmu do hamowania wzrostu raka jelita grubego

Rak okrężnicy jest trzecim najczęściej występującym rakiem na świecie i zabija tysiące ludzi. Ale badanie opublikowane w czasopiśmie Cancer Prevention Research wykazało, że myszy karmione dietą wzbogaconą orzechami włoskimi miały mniejszą częstość występowania raka jelita grubego . Naukowcy mają nadzieję, że próby na ludziach przyniosą podobnie pozytywne wyniki.

Rabarbar ma silne właściwości przeciwnowotworowe

Badanie opublikowane w czasopiśmie Nature wykazało, że pigment rabarbarowy znany jako parietina zabija komórki rakowe . Gdy komórki białaczki były narażone na parietinę in vitro, połowa z nich zmarła w ciągu zaledwie 48 godzin.

Ostateczny pogromca raka: kurkumina

Kurkumina, część kurkumy, która nadaje jej piękny żywy kolor, od wieków jest cenioną częścią medycyny azjatyckiej. A jaka to potężna broń przeciwnowotworowa ! Badania wykazały, że kurkumina zwalcza raka na wiele różnych sposobów, odwracając ponad pół tuzina procesów powodujących raka. Kurkumina jest tak silna, że ​​może zatrzymać wzrost guzów na każdym etapie ich rozwoju. Według Cancer Research UK kurkumina najskuteczniej atakuje raka żołądka, jelit, skóry i piersi.

Opracowano na podstawie: https://www.naturalnews.com/2019-12-25-the-top-10-most-important-anti-cancer-stories-of-2019.html